Panna Cotta Cu Sos De Visine
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Panna Cotta se face extrem de simplu si rapid, asha ca nu e nevoie de ore in sir in fata aragazului ci doar de cateva minute si niste forme dragute.
Reteta de baza o gasiti aici.
O alta reteta mai light de Panna Cotta –o reteta cu iaurt ar fi:
- 1 plic de gelatina
- 1/4 cana apa
- 1 cana frisca neindulcita (de exemplu Gran Cucina)
- 1/3 cana zahar
- 2 cani de iaurt grecesc (sau iaurt cu 0% grasime)
Procedeul e acelasi ca si la reteta clasica.
1. Puneti gelatina in apa rece si lasati-o cam 10 minute.
2. Intr-o oala puneti frisca naindulcita si zaharul si fierbeti la foc foarte mic, pana se dizolva zaharul in intregime.
3. Luati oala de pe foc si adaugati gelatina.
4. Apoi adaugati iaurtul si amestecati bine pana se formeaza o crema.
5. Turnati amestecul astfel format in 4 forme(date in prealabil cu unt) si dati la frigider aprox 3 sau 4 ore.
Acum sa discutam despre sosul de visine cu care vom orna panna cotta. Si acesta se face extrem de usor, cel mai mult timp va lua scoaterea samburilor din mai sus mentionatele visine:)
Eu am o unealta care e multi functionala. Zdrobeste usturoi, sparge nuci si scoate si samburi. E fenomenala avand in vedere ca arata ca si dupa razboi si am cumparat-o (de fapt am luat-o de la mama care a cumparat-o) de la comerciantii rusi din piata:)
Sosul se face simplu. Avem nevoie doar de :
- 2 cani de visine fara sambure
- 1/2 cana zaha
- 1/2 cana apa
- 1 lingura amidon
- 1/2 lamaie stoarsa
1. Fierbem toate ingredientele 2 minute.
2. Apoi scoatem visinele si lasam lichidul sa fiarba inca 5 minute pentru a se ingrosa.
3. Luam de pe aragaz siropul si turnam visinele inapoi.
4. Racim sosul si il servim cu Panna Cotta.
POFTA BUNA!!!