contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Panna Cotta Cu Jeleu De Fructe

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Sora mea s-a plans de mai multe ori ca nu poate testa retetele mele dulci deoarece nu are cuptor. I-am promis ca o sa public niste retete pe care sa le poata prepara si ea, asa ca iata-ma cu panna cotta - reteta de baza.
L. sa tragi cu ochiul putin si la panna cotta cu branza si zmeura, sa vezi cum am "maltratat" reteta si ce bunatate a iesit. Tot fara cuptor.


Panna cotta cu jeleu de fructe
Ingrediente panna cotta:

  • 400 ml smantana dulce
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina (10g)


Ingrediente jeleu de fructe:

  • 200g fructe (capsuni, cirese, visine, caise, kiwi, fructe de padure, etc)
  • 40g zahar
  • 2-3 frunze de busuioc
  • 1 lingurita gelatina (din plicul folosit la panna cotta)

* ingrediente pentru 3-4 portii

Intr-un pahar pui gelatina (mai putin o lingurita, pe care o pastrezi pentru jeleu) la inmuiat conform instructiunilor de pe plic. Intre timp pui smantana, zaharul vanilat si zaharul pe foc, dar nu lasi sa fiarba! Cand vezi ca incepe sa fiarba iei craticioara de pe foc, lasi sa se linisteasca, apoi adaugi esenta de vanilie si gelatina si amesteci bine. Torni panna cotta in canile/paharele umezite un pic si le dai la frigider pana amestecul se intareste (cam 3-4 ore).

 

Doar dupa ce s-a intarit incepi sa prepari jeleul de fructe: pui la inmuiat gelatina ramasa de la panna cotta, cureti fructele (nu uita sa pastrezi cateva pentru garnisit), le pisezi cu furculita/mixerul si le amesteci cu zaharul si frunzele de busuioc taiate marunt. Incalzesti piureul de fructe, apoi adaugi gelatina hidratata si omogenizezi. Lasi sa se raceasca putin si torni piureul de fructe peste panna cotta. Le dai la rece pentru inca 2-3 ore pana se intareste si jeleul de fructe.

Modalitati de servire:
  • se savureaza direct din forma in care s-a preparat crema
  • panna cotta se rastoarna pe farfurie - in acest caz prepari intai jeleul si abia apoi crema.
La servire panna cotta se garniseste cu fructe proaspete si cateva frunze de busuioc sau menta.
Si un pont de la mine: pentru o panna cotta mai exotica, foloseste lapte de cocos in loc de smantana dulce!

Articol recomandat de thegreenfoot.blogspot.com