Panna Cotta Cu Flori De Soc
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Al treilea preparat cu FLORI SE SOC...PANNA COTTA .
Pentru ca ador aroma socului , incerc diverse preparate in care l-am inclus.
Textura fina a acestui desert se desavarseste in compania parfumata a florilor sale.
Din doar cateva ingrediente :
- 10 flori mari de soc sanatoase
- 400 ml lapte 3,5 %
-200 ml frisca naturala lichida
- 6 linguri de zahar
- 1 lingura cu varf de gelatina granule
- 1 cm baton de vanilie cu seminte.
Rezulta un desert cremos , fin si parfumat care se prapara asa :
Se incalzeste laptele intr-o cratita impreuna cu frisca lichida, zaharul , florile de soc si vanilia pana dau in clocot.
Se opreste focul, se acopera vasul si se lasa la infuzat cca 15 minute .
Se adauga granulele de gelatina si se amesteca pana cand se topesc.
Se strecoara .... apoi se transfera lichidul in forme unse cu putin ulei de struguri
Se lasa la racit.
In frigider e bine sa stea peste noapte ...sau minim 3 ore, ca sa aiba timp sa se inchege crema.
La servire poate fi acompaniata de sosuri/ jeleuri/ dulceturi ...sau compot rece de fructe.
Eu am servit-o langa MUFFINS CU FLORI DE SOC si fructe de padure in suc propriu
Are un singur cusur.....se termina prea repede :)).
FITI BINECUVANTATI ! :)