Panna Cotta Cu Ciocolată și Peperoncino…
articol scris de papalaile blog
Mai întâi de toate La mulți ani, oameni buni!
Prima rețeta din anul acesta este un răspuns la o nouă provocare. Echipele Electrolux și Golin Harris m-au invitat să particip la concursul Cina la Cube Milano.
Ideea mea pentru acest concurs a fost dulce, amarui, picant și așa am ajuns să fac Panna Cotta cu ciocolată și peperoncino. Sunt innebunită după acest cuvânt: peperoncino, sună într-un mare fel!!
Rețeta e deosebit de simplă, dar de mare efect. Am folosit pentru ea: 500 ml de smântână dulce pentru frișcă, 150 gr ciocolată neagră de menaj, 30 gr zahăr pudră, 1 linguriță de peperoncino (ardei iuți micuți proaspăt râșniți) 1 linguriță esență de vanilie, 1 plic gelatină.
Am pus pe baie de aburi ciocolata la topit, iar într-o crăticioară cu fundul gros smântâna dulce la încălzit.
Când smântâna s-a încălzit, fără să fiarbă, am stins focul și am adăugat zahărul pudră, apoi esența de vanilie. Am amestecat pâna s-a topit zahărul.
După am început să adaug smântâna peste ciocolata topită, încorporând-o treptat.
După ce am amestecat bine, am adăugat lingurița de peperoncino.
În timpul ăsta am pregătit și gelatina. Am lăsat-o la hidratat 10 minute in apa rece apoi am început să adaug peste, lingură cu lingură, crema de ciocolată pentru a dizolva gelatina. Ciocolata cu smântâna trebuie să fie caldă încă, dar nu fierbinte. Am amestecat bine până s-a dizolvăt de tot gelatina. După am pus-o în forme și am dat-o la rece câteva ore, cel puțin 3-4.
Pentru ornat am folosit coajă de lămâie și lime care se potrivesc perfect cu ciocolata cu peperoncino. Combinația de arome este incredibilă, nu doar plăcută ochiului
Bobițele de rodie au mers și ele perfect!
A ieșit ceva surprinzător, delicios, simplu. Este exact ce mi-am dorit:D
Acum îmi mai doresc, bineînțeles, să ajung la Milano, la restaurantul Cube, să mănânc cine știe ce minunății. Pentru asta am nevoie și de voi, cititorii și prietenii mei, să mă ajutați cu comentarii pe blog și cu like-uri pe Facebook.
La final vă doresc un an dulce, cât mai puțin amărui, și pe alocuri picant!
Filed under: Deserturi..., Provocari, Retetele mele... Tagged: ardei iute mic, ciocolata amaruie, ciocolata de menaj, concurs, Cube Restaurant, Electrolux, esenta de vanilie, frisca, gelatina, Milano, panna cotta, panna cotta cu ciocolata, panna cotta cu ciocolata si ardei iute, panna cotta cu ciocolata si peperoncino, peperoncino, smantana dulce, smantana dulce pentru frisca, zahar pudra