Panna Cotta Cu Branza Si Zmeura
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Branza cu piure de fructe este umplutura mea preferata la clatite si tarte. Si pentru ca imi place asa de mult m-am hotarat sa o transform intr-un desert de sine statator. Am pornit de la panna cotta reteta de baza (e drept ca ce a iesit nu prea mai seamana cu o panna cotta, dar mai conteaza?) si am adaugat branza si zmeura, am stropit totul cu sos de ciocolata... et voilà!
- 200g branza de vaci (cremoasa)
- 50g zmeura
- 50g zahar pudra
- 50g ciocolata alba
- 2 linguri lapte
- 4g gelatina
Ingrediente sos:
- 90g ciocolata alba
- 90 ml lapte
Rezulta 2 portii (2 panna cotta/portie)
Gelatina se dizolva in putina apa rece si se lasa la crescut timp de 10 minute. Intre timp se prepara piureul de zmeura- eu le-am zdrobit cu furculita - si se strecoara de samburi printr-o sita (nu am mai avut rabdare :D). Se amesteca branza cu zaharul, se adauga piureul de zmeura si ciocolata topita in lapte la aburi. Tot la aburi se incalzeste un pic si gelatina (atentie sa nu fiarba!), se adauga la branza si se omogenizeaza. Amestecul se toarna in forme umezite si se pune la frigider pentru minim 3 ore, ideal de pe o zi pe alta.
In cele din urma se prepara sosul: se taie ciocolata in bucati si se incalzeste pe baie de apa impreuna cu laptele pana cand se topeste si se omogenizeaza. Sosul de ciocolata se pastreaza la frigider pana la servire.
Panna cotta se rastoarna pe farfurie, se toarna sosul de ciocolata si se decoreaza cu zmeura si frunze de menta. Optional desertul se mai da la frigider pentru inca un sfert de ora.
Si un pont: daca uitati (ca si mine de altfel) sa umeziti formele inainte de utilizare, nu disperati! Panna cotta se va scoate usor din forme daca puneti un prosop umezit in apa fiarta pe fundul formei. Atentie, cu aceasta metoda panna cotta se poate topi!