Pangasius Cu Capere Gatit In Vas Zepter
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu prea imi place mie pangasius,nu din cauza zvonurilor cu Mekong-ul,dar nu imi place gustul lui. Cercetand ce e cu pestele asta,am constatat ca la originea zvonului sunt francezii pentru ca piata lor a fost invadata de pestele asta ieftin ,vietnamez,ceea ce a dus la scaderea vanzarii de peste autohton.In general nu imi place pestele cu gust accentuat de mal.Prefer pestii de apa iute sau cei de mare.Dar a cumparat sotul meu ,asa ca a trebuit sa-l gatesc si zic eu ,rezultatul nu a fost rau.Cand am pesti de tipul asta ii condimentez cat mai aromat ,sa contracarez gustul (se preteaza bine la curry de peste) si iute.Eu l-am gatit in vas zepter,dar cine nu are,poate utliza o tigaie antiaderenta.
INGREDIENTE:
-fileuri de pangasius
-ulei de masline
-lamaie
-2 catei de usturoi zdrobiti
-1 Lg capere (le ador la mancarurile de peste)
-piper cu lamaie (condiment de la Kamis)
-creole seasoning (este un amestec de condimente pe baza de ardei iute si usturoi si alte condimente pe care ei nu le mentioneaza )
- sos soia
-sare,daca credeti ca mai este necesara,avand in vedere ca sosul de soia e sarat.
MOD DE PREPARARE:
- fileurile se stropesc cu lamaie,sos de soia si restul condimentelor si se da la rece pentru o jumatate de ora.
-se stropeste vasul de frigere cu foarte putin ulei de masline (normal,rafinat, nu extravergine ) si se stoace zeama de la o jumatate de lamaie,se incinge si se adauga pestele stropit cu sos de soia.
-dupa 2 minute,se intoarce pe cealalta parte, se adauga caperele si se stropeste iarasi cu sos de soia..Daca e nevoie se mai stoarce lamaie.Trebuie sa se formeze un mic sosisor acoloSe frige inca 2 minute si se scoate pe un platou sau farfurie.
-noi l-am mancat cu o salata simpla verde cu ceapa rosie,asezonata cu ulei de masline extravergine si lamaie.