Pandispan
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Cel mai ieftin, si usor de realizat, pandispan...pufos si gustos, numa' bun de savurat de catre cei mici (se poate papa cu mare pofta si-asa simplu, va zic din surse sigure :P )
Mi l-a readus in atentie o doamna deosebita, doamna Geta, o prietena de familie, careia ii multumesc "pe aceasta cale" :))
Aici, daca vreti, se afla o alta varianta, usor schimbata dar cu acelasi rezultat gustos :)
Ingrediente:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri ulei
- 5 linguri faina
Mod de preparare:
Se separa ouale; se bat albusurile spuma cu un praf de sare, si zahar.
Se adauga galbenusurile:
Se amesteca usor cu o spatula/lingura de lemn, etc.
Eu am spatula asta speciala de la Tupper, cu un orificiu simpatic in mijloc :P ...care ma ajuta mult la incorporarea galbenusurilor in spuma:
Se adauga uleiul si faina (neaparat) cernuta si se amesteca, cu miscari usoare, de jos in sus:
Se toarna aluatul intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt:
...si se coace la foc mic, in cuptorul preincalzit, cca.20-25 de minute:
Poza cu minunatia, la locul nostru de relaxare :P
Se taie blatul in doua, pe orizontala, si se umple cu crema preferata, ori numai cu frisca batuta si fructe (am de gand sa-i fac lui Bogdi zilele astea o tura cu capsuni :P)
Delicios si perfect pentru copii, neavand niciun agent de crestere in compozitie ;)