contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pandispan Din Faina Integrala, Cu Visine Si Afine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Consumul de faina integrala este benefic pentru organis, deoarece are un continut mare de fibre, contribuie la normalizarea glicemiei, contine un complex de vitamine B, minerale, vitamina E si antioxidanti. Despre beneficiile consumului de faina integrala puteti citi aici.
Am ajuns sa cumpar faina integrala nevoita de imprejurari si am testat-o facand o prajitura gustoasa si sanatoasa, care mai poate fi consumata si in Dieta Dukan, in perioada de consolidare si stabilizare definitiva cu conditia sa eliminam uleiul si eventual sa il inlocuim cu iaurt degresat sau lapte degresat. Tot acum am experimentat si Xylitolul, si pot spune ca gustul nu difera deloc de cel al zaharului. Pretul in schimb....e umflat bine de tot (28 lei/500 g). In perioada in care am tinut dieta Dukan, am folosit diversi indulcitori sintetici mai ieftini, gen Clio, Diamant, etc. insa acum ma feresc de tot ce e sintetic si prefer naturalul.
Reteta de azi e una foarte simpla, e un pandispan cu fructe acrisoare, visine si afine.

Ingrediente:
-5 oua
-5 linguri xylitol
-4 linguri apa fierbinte
-coaja rasa de la o lamaie
-250 g faina integrala
-1 plic praf de copt
-300 g fructe (am avut in congelator afine si visine)

Ouale se separa si albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ xylitolul si apa fierbinte si se bat in continuare pana cand spuma e lucioasa si tare si indulcitorul s-a topit.
Se adauga uleiul si galbenusurile, coaja rasa de lamaie, apoi in final faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o lingura, avand grija sa nu se lase spuma. 
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pun visinele scurse si afinele. (Afinele se pot pune congelate, nu e nevoie sa le decongelam in prealabil pentru ca se vor inmuia si vor colora prajitura.)
Se coace prajitura in cuptorul preincalzit, la foc mic aproximativ 35 minute. Se lasa sa se raceasca, dupa care se poate taia si pudra cu indulcitor, sau cu zahar pudra. (Eu in aceasta perioada trebuie sa evit zaharul si faina alba astfel ca voi mai posta astfel de retete dietetice.)