Pandispan Delicios Cu Mere
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- pentru umplutur?: 500 gr mere, 250 gr zah?r, coaja de la o l?mâie, 2 pachete budinc? de vanilie, 1 litru de lapte, 2 pachete de praf de fri?c?, 2 pachete de înt?ritor de fri?c?, 2 plicule?e de zah?r vanilat.
Mod de preparare:
Se preg?te?te budinca exact dup? cum scrie pe ambalaj.
Se prepar? fri?ca conform instruc?iunilor de pe ambalaj împreun? cu plicule?ele de înt?ritor de fri?c? ?i zah?r vanilat. Dup? preparare, se las? la r?cit.
Se cur??? merele ?i se dau prin r?z?toarea mare, p?strându-se sucul rezultat.
Într-o tigaie antiaderent? se pun merele cu tot cu suc (dac? nu ave?i tigaie antiaderent?, se poate turna o can? de ap?), împreun? cu 250 gr de zah?r, coaja ras? de la l?mâie ?i se pun la foc mic pân?
merele se înmoaie (dac? a?i folosit ap?, pân? aceasta se evapor?). Se las? la r?cit.
Se prepar? pandi?panul astfel: într-un vas, ou?le se freac? cu zah?rul.
Apoi se adaug? uleiul, f?ina ?i esen?a de rom, dup? gust ?i
se omogenizeaz?.
Într-o tav?, uns? în prealabil cu unt,
se pune compozi?ia de pandi?pan ?i se bag? în cuptorul în prealabil încins, la foc potrivit,
pân? se coace. Apoi, se las? la r?cit.
Într-un bol mare se amestec? merele cu sucul r?mas ?i cu budinca.
Aceast? compozi?ie se întinde peste pandi?panul r?cit.
Deasupra se adaug? fri?ca.
Se las? la rece.