Pandişpan Cu Vişine
Sursa Pandişpan cu vişine
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pandişpan cu vişine |
Se ia rețeta clasică de pandișpan și se modifică în funcție de tava pe care o aveți în dotare. La mine este ușor deoarece în tava rotundă folosesc ingrediente x5 , iar cea tava lată ingrediente x7 adică:
- 7 ouă
- 7 linguri zahăr
- 7 linguri făină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- un vârf cuțit sare
- 1 linguriță praf copt cu șofran
pentru că am aşa ceva - puțină zeamă de lămâie pentru stins praful de copt
- 2 linguri ulei de struguri
- vișine sau alte fructe, fie ele congelate sau proaspete
Întâi se separă albușurile de gălbenuşuri. Într-un vas uscat
albușurile se mixează cu un vârf cuțit de sare, până se obține o spumă tare (
ca cea pentru bezele) în care se adaugă apoi zahărul și zahărul vanilat.
Gălbenușurile se amestecă separat cu praful de copt stins și uleiul.
In spuma de albuș se adaugă apoi crema de gălbenuşuri , mixând la viteză maximă
până când compoziția își dublează volumul şi devine spumoasă.
Punem jos mixerul și mai departe lucrăm cu o spatulă .
Adăugăm făina foarte încet , puțin câte puțin
amestecând de sus în jos , în sens invers acelor de ceasornic , până se încorporează toată faină.
Pandişpan cu vişine |
Pandișpanul va fi foarte pufos datorită acestei metode de omogenizarea a făinii și a prafului de copt.
Am turnat compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și deasupra am așezat vișinele congelate dar tăvălite prin puţină făină . Puteți presăra deasupra un plic de zahăr vanilat.
Am turnat compoziția într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și deasupra am așezat vișinele congelate dar tăvălite prin puţină făină . Puteți presăra deasupra un plic de zahăr vanilat.
Introducem la cuptor și coacem la foc mic în cuptorul preîncălzit,
timp de 20-25 minute. Facem proba cu scobitoarea şi dacă iese curată înseamnă că pandișpanul nostru e gata.
L-am lăsat să se odinească vreo 30 min. și l-am pudrat cu zahăr praf cu aromă de vanilie pentru că am și din ăsta , după care l-am scos din tavă pe un blat de lemn și l-am tăiat în pătrate.
La cum a ieșit pandișpanul ăsta presimt că va fi pregătit la greu în bucătăria mea în următoarele săptămâni sau cel puţin până se termină stocul de vișine din congelator.
Să aveţi poftă !!
uite aici rețete mai vechi care conțin și alte tipuri de pandișpan:
Pandișpan rotund cu cireșe
Pandișpan genovez cu fructe
Pandişpan cu vişine |
Pandişpan cu vişine |
Pandişpan cu vişine |
Pandişpan cu vişine |
Pandișpan rotund cu cireșe
Pandișpan genovez cu fructe
Pandişpan cu vişine |
Mulţumesc pentru vizită !!!!