Pandispan Cu Visine Si Bezea
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pandispan cu visine:
- 6 oua;
- 6 linguri de zahar;
- 6 linguri de faina;
- 2 linguri de ulei;
- 1 lingurita rasa de praf de copt;
- 1 ceasca de visine fara samburi.
Am dat drumul la cuptor, la foc mic.
1. Am separat albusurile de galbenusuri. Intr-un vas de plastic inalt am batut galbenusurile cu zaharul, uleiul si praful de copt.
2. Intr-un alt vas am batut foarte bine albusurile cu un varf de cutit de sare. Albusurile trebuie batute astfel incat daca intorcem vasul sa nu curga.
3. In vasul cu galbenusuri am adaugat treptat albusurile si am amestecat cu o lingura de lemn de sus in jos. Miscarile trebuie sa fie lente pentru ca albusurile sa nu-si piarda din volum.
4. Am adaugat treptat faina si am amestecat usor cu lingura de lemn.
5. Am turnat compozitia intr-o tava (eu am folosit o forma de chec) unsa cu ulei si tapetata cu faina.
6. Deasupra am pus visinele pe care il prealabil le-am trecut putin prin faina. In acest fel, ele nu isi vor lasa zeama in aluat.
7. Am introdus la cuptor si l-am lasat la foc mic pentru 25-30 minute Puteti verifica din cand in cand cu o scobitoare.
Pentru bezea am avut nevoie de:
- 3 albusuri de ou;
- 5 linguri de zahar;
- 2 linguri zahar pudra;
1. Am batut albusurile tare, dupa care am adaugat treptat cele doua tipuri de zahar si am batut pana cand zaharul s-a topit, iar bezeaua este lucioasa.
2. Dupa cele 25-30 minute in care pandispanul a stat in cuptor, l-am scos si am pus deasupra bezeaua. Am introdus la cuptor pentru inca 15 minute, pana cand bezeaza s-a rumenit deasupra.
Rezultatul este de o pufosenie rara :) Mentionez ca acest galben frumos al pandispanului este datorat oualelor de tara.
Pofta (ne)buna!