Pandispan Cu Nectarine Si Caise
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Parerea mea, cele mai bune prajituri sant cele cu fructe ! Imi plac, sant delicioase si desigur cele mai sanatoase ! mai ales cand le preparam in casa, cu oua de la pasari crescute la curte...ce zicet-ti ? serviti o bucatica ? :)
Timp de pregatire: 70’
Ingrediente:
10 oua
250g zahar
250g faina
75ml ulei
400g nectarine
400g caise
1 lingurita praf de portocala
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
Mod de preparare:
Spalam fructele si le indepartam seminbtele. Caisele le lasam in jumatati daca sant bine coapte, iar nectarinele le taiem in felii.
In doua boluri, separam galbenusurile de albusuri. Frecam galbenusele cu praful de sare, extractul de vanilie si uleiul. Albusurile le batem tare cu zaharul si praful de portocala. Amestecam cele doua compozitii si adaugam faina cu praful de portocala. Incorporam usor cu o paleta, apoi turnam aluatul in trava tapetata cu hartie de copt.
Asezam fructele deasupra si dam tava la cuptorul dinnainte incalzit pentru 30-45’, mai exact, pana trece testul scobitorii.
Lasam prajitura sa se raceasca complet si numai dupa aceia o portionam.
Se serveste ca atare sau ornata dupa preferinta.
Pofta buna !
Ingrediente:
10 oua
250g zahar
250g faina
75ml ulei
400g nectarine
400g caise
1 lingurita praf de portocala
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
Mod de preparare:
Spalam fructele si le indepartam seminbtele. Caisele le lasam in jumatati daca sant bine coapte, iar nectarinele le taiem in felii.
In doua boluri, separam galbenusurile de albusuri. Frecam galbenusele cu praful de sare, extractul de vanilie si uleiul. Albusurile le batem tare cu zaharul si praful de portocala. Amestecam cele doua compozitii si adaugam faina cu praful de portocala. Incorporam usor cu o paleta, apoi turnam aluatul in trava tapetata cu hartie de copt.
Asezam fructele deasupra si dam tava la cuptorul dinnainte incalzit pentru 30-45’, mai exact, pana trece testul scobitorii.
Lasam prajitura sa se raceasca complet si numai dupa aceia o portionam.
Se serveste ca atare sau ornata dupa preferinta.
Pofta buna !