Pandispan Cu Cirese Si Mac
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
6 oua
300 g zahar
300 g faina
150 ml ulei
1 plic praf de copt stins cu 1 lingura suc lamaie
2 linguri suc lamaie
2 linguri mac
2 linguri cacao
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita rasa coaja rasa portocala
PREPARARE:
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Incorporam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.
Adaugam pe rand uleiul, esenta de vanilie, coaja de portocale, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeza compozitia.
Turnam o parte din aluat intr-un castron in care adaugam cacao. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. In restul de aluat punem sucul de lamaie si semintele de mac, apoi il punem peste cel de cacao. Presaram ciresele date prin foarte putina faina.
Coacem pandispanul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45-60 de minute. Puteti face testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este coapta dupa 45 de minute.
Pofta buna!