Pancy S Recipes La Electrolux Taste Festival 2
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am ajuns si la etapa a doua a concursului organizat de Electrolux , asa ca haideti sa va povestesc cum imi imaginez aranjarea si decorarea standului.
Dupa cum se vede cu ochiul liber pe blog, am adoptat un nou look, un melanj de rustic si vintage, pe care il aleg fireste si ca tema pentru standul meu, pentru bunataturile prezentate si oferite vizitatorilor.
Inchid ochii si imi deschid larg narile, fac palnie urechile si incep o calatorie imaginara prin ceea ce va fi mica mea bucatarie de vara, cu aerul nostalgic si aromele copilariei la bunici., dar cu accentele si utilajele confortului modern.Prietenii Electrolux stiu de ce.Va fi o armonie cromatica in care tare bine le vor sedea impreuna culorilor de lemn, iarba si flori :violet (cum altfel?) alb, galben.
Melodii de pe la noi, din perioada dintre cele doua razboaie mondiale (Jean Moscopol,Cristian Vasile,Dorel Livianu ) ne vor insoti in surdina in aventurile noastre multi-senzoriale.
Cat priveste dimensiunea standului,o voi stabili si functie de utilajele necesare,enumerate mai jos, dar cred ca in total,cu partea vazuta si nevazuta ( spatiile utilitare), ar trebui sa fie in jur de 25-30 m patrati.
As alege un spatiu la capat de rand cu deschidere pe doua laturi sau chiar trei, daca este posibil.Peretii i-as capitona cu scanduri geluite de brad si i-as decora cu ghivece din ceramica, cu panselute. Logo-ul blogului l-as scrie cu litere mari executate din dantela taraneasca alba.
De altfel aceste teme, panselutele, levantica, florile de camp si dantela ar reprezenta si obiecte de decor acolo unde este posibil.
Nici fructele verii nu vor lipsi din decor, apetisante si imbietoare in posterele cu principalele produse alese pentru prezentare, incadrate in rame de scanduri, cum altfel .
Pe peretele lateral vor fi amplasate utilajele necesare, adica cuptor cu mai multe etaje, plita , o chiuveta mica, frigider cu congelator .Daca nu incap toate,pe un singur perete, cuptorul si plita le vom muta pe peretele adiacent cu masa de lucru de inox, prevazuta dedesubt cu rafturi pentru depozitarea diferitelor ustensile necesare (blender,boluri,cratiti, oale mici,tavi, forme, masuri, cantar, polonic, linguri, cutite, poche-uri si duiuri, palete, pensule,alte accesorii, farfurii de prezentare, ingrediente care pot fi tinute la temperatura camerei). De pe masa de lucru un mixer echipat cu toate accesoriile, nu poate sa lipseasca.
Pe latura principala va trona vitrina de prezentare alaturi de o mica tejghea cu blat melaminat alb. Placajul exterior, cu scanduri, va avea imprimata imaginea si logo-ul blogului, iar pe interior rafturi pentru ambalaje personalizate cu aspect rustico-vintage si materiale promotionale (etichete, fluturasi, carti de vizita) care vor insoti fiecare produs.
Cealalta latura a standului, va fi un corp cu acelasi blat melaminat alb,cu structura din lemn , pe exterior cu casete cu panselute, lavanda si flori de camp, iar pe interior cu rafturi pentru materialele promotionale. Aici va fi locul pentru demonstratii culinare si de interactiune cu publicul vizitator prin organizarea de degustari si mici interviuri soldate cu un premiu ..gustos !