Pancove
articol scris de pura_coriina blog cebucatarim.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
2 oua
un pahar de lapte (cca 200 ml)
drojdie 1/2 dintr-un pachetel
o lingurita coaja de lamaie
4 linguri de zahar
faina cat cuprinde
1 plic de zahar vanilinat
o lingurita de bicarbonat stins cu otet
putina sare
ulei pentru prajit
zahar pudra
Laptele l-am incalzit (nu fierbinte) si am dizolvat drojdia in el. Separat am amestecat ouale, cu zaharul, bicarbonatul, coaja de lamaie si sarea. Am adaugat laptele si am pus faina pana cand aluatul s-a desprins de pe maini. da' se framanta bine de tot! Am acoperit vasul cu un prosop si am pus la loc caldut si timp de o ora a stat la dospit.
Mi-am presarat faina pe masa si m-am apucat de lucru. Am intins foaie din aluat si am decupat pancovele. Am facut clasice, rotunde, dar si inimioare, floricele si stelute.Se prajesc in ulei foarte bine incins si se scot pe un prosop absorbant, iar cand s-au racit de tot se trec prin zahar pudra.
2 oua
un pahar de lapte (cca 200 ml)
drojdie 1/2 dintr-un pachetel
o lingurita coaja de lamaie
4 linguri de zahar
faina cat cuprinde
1 plic de zahar vanilinat
o lingurita de bicarbonat stins cu otet
putina sare
ulei pentru prajit
zahar pudra
Laptele l-am incalzit (nu fierbinte) si am dizolvat drojdia in el. Separat am amestecat ouale, cu zaharul, bicarbonatul, coaja de lamaie si sarea. Am adaugat laptele si am pus faina pana cand aluatul s-a desprins de pe maini. da' se framanta bine de tot! Am acoperit vasul cu un prosop si am pus la loc caldut si timp de o ora a stat la dospit.
Mi-am presarat faina pe masa si m-am apucat de lucru. Am intins foaie din aluat si am decupat pancovele. Am facut clasice, rotunde, dar si inimioare, floricele si stelute.Se prajesc in ulei foarte bine incins si se scot pe un prosop absorbant, iar cand s-au racit de tot se trec prin zahar pudra.