contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pancove (gogosi)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Multe retete de pancove sau gogosi cum le mai spune am avut si am probat. Dar aceasta pentru mine este cea mai reusita. Reteta am luat-o de pe blogul Laurei Laurentiu , ea le numeste crofne banatene , deci denumiri are multe dar gustul e unul. Foarte delicioase.
Ingrediente
  • 500 de grame de faina
  • 2 oua (Laura a pus doar galbenusuri)
  • 1 cana de lapte caldut
  • 1 lingura rasa de drojdie deshidratata sau 25 de grame de drojdie proaspata
  • 60 de grame de unt
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie si (sau) portocala
  • ulei pentru prajit
  • zahar praf pentru pudrat la urma

Preparare

Se pune faina intr-un bol. Se adauga ouale, drojdia (daca este proaspata trebuie amestecata inainte cu un pic de lapte caldut si lasata cinci minute sa se umfle ), laptele caldut , untul la temperatura camerei, zaharul, sarea , coaja de lamaie si vanilia.

Se framanta bine pana cand aluatul devine lucios si elastic.

Se lasa la dospit aprox.o jumatate de ora.

Se rastoarna aluatul pe masa.de lucru unsa cu ulei. Se intinde cu sucitorul o patura groasa de aprox. 0,8 cm -1 cm . Se taie cu gura unui pahar forme rotunde . Formele astfel taiate se mai lasa la dospit aprox 10-15 min, dupa care se prajesc in ulei abundent pe o parte si pe cealalta.

Se scot pe un servetel de bucatarie sa se scurga uleiul, apoi se pudreaza cu zahar pudra.




Articol recomandat de www.al3xandra-miches.blogspot.com