contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Panciollo

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Parca vad cum, dupa ce o sa cititi ingredientele o sa va ganditi si unii anonimi o sa si scrie : ce-a apucat-o pe Brandusa sa posteze reteta asta numai buna de facut iarna, taman acum in miezul verii? Acum cand e plin de fructe proaspete ea foloseste tot felul de alune si fructe uscate? Va rog sa ma intelegeti, de vreo cateva luni, de cand am aflat-o, tot incerc sa fac reteta aceasta, dar n-a fost sa fie! Trebuia sa fie acum, nu mai putem astepta! Reteta de panciollo am aflat-o de la colega mea Nicoleta si are un mare avantaj: are putina miere si nu zahar, aproape deloc faina si nici un ou. E un dulce aproape raw, care poate sta destul de mult si bine intr-o cutie cu capac, asta daca n-o sa rontaiti din el zilnic la film sau in fata calculatorului. Aveti mare grija, ca rapid devine addictive.

Ingrediente pentru o tava de app. 30 cm x 30 cm:
  • 200 g migdale
  • 200 g alune de padure
  • 200 g fistic
  • 150 g caise uscate
  • 100 g stafide negre
  • 100 g merisor
  • 100 g curmale
  • 200 g smochine
  • 150 g miere
  • 3 linguri faina
Cum se face:
  • In tava se pune hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 160 C.
  • Migdalele, alunele si fisticul se macina mare.
  • Caisele, stafidele, merisorul, curmalele si smochinele se toaca marunt.
  • Se amesteca toate ingredientele cu mana sau intr-un robot de bucatarie, pana ce se omogenizeaza bine si devin ca o coca. Aceasta se intinde prin apasare cu mana, in tava.
  • Se coace 60 de minute, la temperatura foarte mica (130 C).
  • Se taie cat e calduta.