Pancakes Fara Gluten Cu Ciuperci
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu
Aceste Pancakes fara gluten cu ciuperci se pot realiza si cu faina obisnuita, fara nici un fel de probleme. Si cu siguranta va vor opune mai putina rezistenta in timpul prajirii. Eu am ales sa fac niste pancakes fara gluten cu ciuperci, dintr-un mixt special fara gluten, pentru ca am vrut sa incerc sa vad daca reusesc. Stiu ca sunt persoane cu intoleranta la gluten si sper sa le fie de folos aceasta reteta. E simplu de facut, doar ca vor trebui consumate imediat dupa ce sunt prajite, intrucat se usuca destul de repede.
Ingrediente pentru reteta de Pancakes fara gluten cu ciuperci
- 200 gr mix it universal fara gluten Dr. Scharr
- 1 ou
- 100 ml lapte sau apa
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- sare
- cateva ciuperci tocate marunt
- 1/2 ardei gras taiat marunt
- sos de rosii pentru servit
Mod de preparare pentru reteta de Pancakes fara gluten cu ciuperci
Intr-un bol amestecati laptele sau apa cu oul baut, faina speciala fara gluten si bicarbonatul de sodiu. Va trebui sa obtineti o compozitie de o consistenta groasa, ca o samantana usor fluida. Aveti grija, daca folositi faina speciala fara gluten ca aceasta avand o cantitate considerabila de amidon alimentar are tendinta sa se ingroase putin in timp, ceva mai rapid decat faina obisnuita alba de grau. Asa ca mare atentie.
In aceasta compozitie amestecati ardeiul gras tocat marunt, sare si ciupercile tocate marunt si usor calite, daca sunt ciuperci proaspete, sau direct din conserva fara ca acestea sa mai aiba nevoie de un alt proces termic.
Incingeti o tigaie si ungeti cu ulei, exact ca la pancakes obisnuite, ca la clatite. Puneti cate un polonic mic din compozitie si prajiti incet pe ambele parti. Veti vedea ca in timp ce prajiti pe o parte, aluatul va incepe sa faca cateva bule, gaurele, semn ca bicarbonatul lucreaza si ca totul incepe sa capete expresia de pancakes . Coaceti si pe cealalata parte, apoi transferati totul pe o farfurie calda sau un fund de lemn.
Consumati aceste pancakes fara gluten cu ciuperci imediat, cat sunt calde, de preferat inmuiate in sos de rosii. Delicios!
Daca alegeti sa le preparati cu faina obisnuita, atunci se pot consuma si reci, caci nu se vor usca atat de repede precum cele din mixtul special fara gluten.
Acest articol Pancakes fara gluten cu ciuperci apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.