Pancakes Cu Miere și Mac
Sursa Pancakes cu miere și mac
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta pregatita pentru Provocarea lunii aprilie 2012 ”Dulce Romanie”, gazduita de Alina.
Ingrediente: 200 g faina,
250 ml lapte,
3 linguri ulei,
2 oua,
un praf de sare,
2,5 linguri zahar,
1,5 lingurita praf de copt,
1/4 lingurita bicarbonat,
1 lingura mac,
1,5 linguri miere (data viitoare cred ca o sa pun ceva mai multa).
Separ ouale; mixez spuma albusurile.
Galbenusurile le mixez cu un praf de sare, dupa care adaug laptele si uleiul; amestec bine. Adaug si mierea.
Amestec faina cu zaharul, bicarbonatul si praful de copt, dupa care cern mixul obtinut. Adaug macul. Incorporez ingredientele uscate in galbenusurile amestecate cu lapte si ulei, amestec pana le omogenizez, dupa care adaug si albusurile. Amestec usor, cu un tel, de jos in sus.
Obtin o compozitie pufoasa, avand consistenta asemanatoare cu aluatul de pandispan.
Incing tigaia de clatite (a mea e din aceea teflonata) si o ung cu putin unt; sterg bine cu un servetel toata suprafata tigaii, ca sa obtin o culoare uniforma (nu mai repet operatiunea, e suficient s-o fac inainte de a coace pancakes-urile).
Iau cu un polonic din compozitie si torn aluatul in centrul tigaii; cand incep sa apara besicute la suprafata intorc cu grija pancake-ul cu o spatula de lemn. Mai las putin si scot din tigaie clatituta. Si tot asa, pana termin compozitia.
Le-am consumat ca atare, dar si cu putina miere.
Pofta mare!
Reteta de baza by Laura Adamache