Pancakes Cu Faina Integrala Si Ovaz
articol scris de vavynutz blog bucatarsubacoperire.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
-am inlocuit faina alba cu faina integrala si am adaugat fulgi de ovaz=> mai multe fibre si absorbtie mai lenta a carbohidratilor.
-am inlocuit ouale cu albus=> mai putine grasimi
-am eliminat zaharul pe care l-am inlocuit cu extract de vanilie facut in casa=> mai putini carbohidrati
-am inlocuit laptele batut, gras cu lapte semidegresat, 1,5% grasime=> mai putine grasimi saturate.
Iar daca vi se pare ca toate schimbarile astea au distrus reteta, va inselati amarnic. Clatitele au fost pufoase, cu o aroma discreta de vanilie si s-au potrivit de minune cu mierea de albine sau cu sosul de zmeura facut in casa.
Ingredinte:
3 portii, timp de preparare 20 minute, usor
1,5 cani faina integrala
0,5 cani fulgi de ovaz
1,5 cani lapte
2 albusuri
1 lingurita sare
1 lingura praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura ulei
Preparare:
Am mixat in robot faina si fulgii de ovaz ca sa obtin o textura grunjoasa. Intr-un bol am amestecat ingredientele lichide apoi am adaugat amestecul de faina si am amestecat cu un tel pana la omogenizare. Am uns o tigaie antiaderanta cu ulei si am copt clatitele cate 1-2 minute pe fiecare parte. Trebuie intoarse atunci cand incep sa faca mici basicute.
Le-am servit calde cu un cub de unt si miere sau cu sos de zmeura.
Iar ca sa va conving ca reteta asta e numai buna pentru un mic dejun plin de energie am atasat mai jos tabelul nutritional. Enjoy!
yours truly, carbs lover,
Lavinia