Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In sfarsit, este soare! A venit primavara in toata splendoarea ei, exact acum, cand ma sufocam de dorul ei. Pomisorii inmuguresc, pasarile canta intr-una, insectele s-au trezit, totul freamata de viata… E magic soarele de primavara!
Azi dimineata am pregatit pentru mic dejunul de poveste al familiei pancakes vegane, din faina integrala, fara zahar. Reteta ii apartine Angelei. Am modificat-o nesemnificativ. Aceste clatite pufoase/pancakes sunt foarte consistente si dense, poate din cauza fainii integrale. Posibil sa fie nevoie de mai mult lapte, deci va recomand sa adaptati cantitatea de lichid in functie de consistenta dorita. Tot faina integrala e “vinovata” de insetarea aluatului In locul afinelor, am savurat minunatiile cu mere presarate cu scortisoara si o picatura de agave, sau cu dulceata de caise primita de la prieteni dragi din Timisoara. Cea mai buna dulceata de caise, dulceata de la Buna ♥
Mic dejunul sanatos ne-a dat forta si am pornit la cules de leurda prin padure. Atat eram de cuprinsi de verva culesului, incat am crezut ca am pierdut catelul. Dragul de el, insa, se intorsese bine merci acasa
Ce planuri am cu leurda? Ma gandesc sa pregatesc maine o ciorba de loboda si leurda, iar diseara niste pesto de lurda. Mmm… Spanakopita cu leurda si spanac… Ce sa mai fie? Voi ce pregatiti cu leurda?
O primavara frumoasa!
Amestecam toate ingredientele solide intr-un vas si pe cele lichide in alt vas.
Turnam mixul lichid peste mixul de faina si amestecam bine.
Incingem tigaia, pensulam cu foarte putin ulei vegetal, punem o lingura mare de aluat per clatita pufoasa. Cand apar bule de aer pe suprafata clatitei, o intoarcem, iar cand este aurie, o scoatem pe o farfurie. Continuam cu restul de aluat.
Servim aceste clatite pufoase cu mere pe care presaram scortisoara, sau cu dulceata de caise. Pofta buna!