Pancakes, Ca La Americani

articol scris de kikomica blog sufletpentruhrana.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am vrut sa iasa perfecte, asa ca m-am uitat pe net dupa retete. Nu am gasit ceva care sa-mi convina, in schimb mi-a facut cu ochiul reteta de pancakes. Nu incercasem niciodata si mi-am adus aminte cum baleam la ele cand le vedeam in filme si ma intrebam cu ce-or fi diferite de ale noastre.
Simplu: sunt mai pufoase si nu se ruleaza.
In compozitia pentru 12 asemenea pufosenii se pune: 450g de faina, 6 linguri de zahar, 3 lingurite de unt, 450ml de lapte, 3 oua si 2 pliculete de praf de copt (dupa care a trebuit sa ies in ploaie, ca nu mai aveam in casa dar deja eram cu pata pusa, nu am mai avut de ales).
Se prepara astfel:
1. Intr-un bol mare se amesteca faina, ouale, zaharul si laptele. Se pune si untul - ar fi bine sa-l aveti de ceva vreme afara sau sa-l topiti inainte.
2. Dupa ce s-a topit zaharul in compozitia de mai sus (nu-l mai auziti scrasnind la mixer), adaugati usor, usor faina si praful de copt.
3. Amestecati bine, pana obtineti o compozitie omogena.
4. Preferabil sa aveti o tigaie buna, care distribuie caldura pe toata suprafata. Nu se foloseste ulei sau unt in tigaie, o puneti pur si simplu la incins si turnati compozitia - cate un polonic pentru fiecare pancake. Nu trebuie sa va chinuiti sa distribuiti aluatul pe suprafata tigaii, cum se face la clatitele noastre clasice. E bine cat se intinde ea de la sine.
- foc - sa fie cat mai mic
- prima clatita se face mai greu pentru ca tigaia cu siguranta nu e incinsa suficient; aveti grija incepand cu a doua sa verificati mai repede stadiul de coacere - si cand zic "repede" nu exagerez deloc, se coc imediat!