Palmieri Cu Scortisoara
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Dupa ce am vizionat la nesfarsit dulcele film desprins de-aici: How to make palmiers, m-am hotarat sa ma apuc de treaba :)))
...treaba impropriu zis, la cat de usor se fac chestiile astea :P
Palmierii astia chiar dau dependenta, asa ca neaparat sa faceti doua ture atunci cand va apucati de ei, hihi...
N-am facut poze intermediare fiindca filmuletul de pe Videojug e mai mult decat explicit (asta ca sa nu va zic ca de fapt, stiindu-se ca am de gand sa-i refac, cineva m-a pandit si de-abia am ajuns sa ii prind in ipostaza finala...cam sifonata ea si parlita, da' bine c-am reusit sa v-o impartasesc si asa :P)
"Reteta", deci, e urmatoarea :)
- 1 pachet foitaj Bella, Linco, etc.
- 100 g. zahar
- 1 lingura scortisoara
...cred ca e bine de stiut ca eu am folosit numai o bucata de aluat din cele doua infoliate in acelasi ambalaj. Cu cealalta bucata am facut niste melcisori de pizza grozavi, pe care am sa vi-i arat maine :)
Foile de foitaj se lasa, asadar, la dezghetat (la temperatura camerei).
Se amesteca zaharul cu scortisoara. Se intinde foaia de aluat pe masa infainata.
Se presara zahar si scortisoara deasupra; se apasa cu mana ca sa intre bine in aluat. Se intoarce aluatul pe partea cealalta si se repeta operatia.
Se indoaie laturile (pe latura lunga a aluatului) cca. 2-3 cm. Se presara din nou cu zahar si scortisoara, se intinde usor cu sucitorul. Se impatureste inca o data aluatul pana cand laturile se unesc. Se presara din nou cu sugar&cinnamon :)) ...dupa care cele doua parti se intorc complet, una peste cealalta, ca si cum ati inchide o carte...
...din filmulet cred ca o sa va dati mai bine seama despre ce bajbai eu aici :)))
...da' sa termin acum, daca tot am inceput: se taie aluatul in fasii subtiri (ar trebui sa iasa vreo 20 de bucati, eu nu i-am mai numarat...era culmea sa reusesc :D)
Se dau la frigider pentru minim 15 minute dupa care se aseaza (se lasa destul loc intre ei, caci vor creste) pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la 180 grade C. timp de 15 minute, pe sina din mijloc a cuptorului.
Ah, si sa nu uit...sint de post :P
Gustosi tare, sa nu-i ocoliti!!!