contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Palarii De Vrajitoare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Miru s-a distrat copios de Halloween, dupa cum v-am mai povestit pe aci si dupa cum ati vazut pe facebook probabil ceva pozuce. Dar s-a distrat tare de tot cu aceste palarii de vrajitoare. Asa s-a mai uns pe  degete, pe nas, pe bot, asa a mai lins si a mai “framantat” bombonelel astea colorate… ce mai! Veselie mare, dragii mei. Si pentru ca, dupa vorba bloggerului culinar, daca tot faci ceva comestibil si le pozezi, apai trebuie sa le si postezi, nu? Ma rog, cam asa ceva… nu ma luati in seama. Deci, palarii de vrajitoare sa fie!

Palarii de vrajitoare

Ingrediente pentru reteta Palarii de vrajitoare

  • cornete de napolitana pentru inghetata
  • 1 ciocolata cu lapte sau 200 gr ciocolata
  • un caus de unt
  • cateva linguri cu lapte
  • bombonele colorate

Palarii de vrajitoare

Mod de preparare pentru reteta de Palarii de vrajitoare

E cumva impropriu spus mod de preparare pentru ca nu prea e loc de preparare, ci doar pentru distractie. Si palariile de vrajitoare le puteti face oricind, nu numai de halloween… adica la orice petrecere la care invitatii sunt copii. Am dreptate? Am! :)

Asa ca topim ciocolata rupta bucati cu untul si laptele, pe baie de aburi, amestecand continuu pana la omogenizare completa. Trecem, pe rand, fiecare cornet prin vasul cu ciocolata si lasam la intarit pe un gratar metalic. Noi am repetat operatiunea de doua ori, la interval de jumatate de ora de stat la rece… cornetele, nu noi :P . Dupa ultima aplicare de ciocolata, adica dupa ultimul strat de ciocolata, presarati bombonele, chestii de ornament, de care aveti, indiferent de forme, marimi, culori etc.

Daca vreti le puteti lipi apoi pe biscuiti trasi in ciocolata, le puteti umple cu frisca si lipi de biscuiti…. noi le-am lasat asa simple…caci e suficient “atata dulce” :)

Pentru alte retete dracesti mergeti la diva, stiti doar!

Palarii de vrajitoare

Acest articol Palarii de vrajitoare apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.