Painisoare Cu Tarate
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Daca stati prost la capitol consum de fibre, aceasta reteta va va ajuta sa compensati lipsurile.
In primul rand, se regleaza cuptorul la 425 de grade Celsius, apoi ungeti o tava pentru 6 briose.
Aveti nevoie de: o ceasca tarate, o jumatate cu ceasca faina integrala de grau, o jumatate de ceasca faina integrala de orz, secara, hrisca sau grau, o jumatate de lingurita de bicarbonat, o jumatate de lingurita de praf de copt, un praf de sare(optional). Dupa amestec, ingramaditi-l intr-o parte a vasului, iar in locul liber spargeti un ou si adaugati doua lingurite de ulei vegetal. Bateti cu o furculita, pana se amesteca bine. Adaugati: o ceasca cu iaurt degresat, ametsecati cu o lingura de lemn, doar putin. Nu uitati! Compozitia trebuie sa fie umeda.
Apoi turnati cu lingura in tava de briose, coaceti 20-24 de minute.
Mai precizat ca, o painisoara nu are mai mult de 150 de calorii, iar doua pe zi va asigura suficiente fibre.
Pofta buna!