contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Painici Raw(z)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Raw buckwheat and brasil nuts bread

Este vorba despre acele painici delicioase care au fost prezente la cursul raw de la Bucuresti si care se mai gasesc inca de vanzare la Casa Rawz. Inventie personala si delicioasa de-a Andreei! Sa ne traiesti mult si bine, ca sa tot creezi astfel de minunatii!

Cei care au gustat aceste minunatii de painici pot afirma cu tarie ca sunt absolut delicioase, fragede si aromate! Inlocuiesc painea cu succes, nu contin gluten sau drojdie si sunt ideale ca insotitori pentru creme, pateuri, supe crude.

Painici raw(z) – pt ~ 30 painici precum cele din imagine

- 500 g hrisca bio* incoltita

- 200-250 g nuci crude de Brazilia

- faina din seminte de in (adica seminte de in macinate fin)

- 1 legatura patrunjel proaspat sau uscat

- cateva linguri fulgi de drojdie (ATENTIE nu drojdie care dospeste, ci fulgi inactivi care arata precum fulgii de porumb si se gasesc in magazine naturiste)

- sare

- apa

  1. Se pun toate ingredientele in robot si se mixeaza pana rezulta o compozitie mai cremoasa, nu foarte tare dar nici foarte lichida.
  2. Se pune hartie de copt pe tavile aparatului de deshidratat si cu o lingura se pune compozitie pe hartie. Se da o forma rotunda, uniforma. Este important sa nu faceti painicile f subtiri pt ca nu doriti chipsuri.
  3. Se deshidrateaza timp de 12-14 ore la 40 grade C. Dupa deshidratare se pastreaza in pungi la frigider timp de 1-2 saptamani.

Cum incoltim hrisca?

  1. Boabele de hrisca (este important sa folositi hrisca bio, care este verde-galbui si cruda; cea din magazine este prefiarta, de aceea este maronie si NU va incolti) se pun intr-un  borcan de incoltit (sau borcan mare legat la gura cu tifon), se clatesc bine cu apa rece si se umple borcanul cu apa. Se pune intr-un loc intunecos la temperatura camerei, peste noapte (12 ore).
  2. Hrisca se scurge de apa, se clateste bine si se scurge din nou de toata apa din borcan. Se pune borcanul in pozitie culcata (orizontala) in acelasi loc intunecos pentru 8 ore.
  3. Dupa acest interval mai clatiti si scurgeti hrisca o data. Ar trebui sa vedeti deja primele “codite” de incoltire. In acest moment puteti folosi hrisca sau o mai puteti lasa inca 8 ore pentru a incolti mai bine.

Articol recomandat de floridecires7.blogspot.com