Painici Cu Usturoi
Sursa Painici cu usturoi
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu un aluat de paine poti sa faci niste gustari aromate foc! Merg foarte bine si la pachet, la gradinita, scoala sau serviciu.
Sunt atat de bune, incat le-am facut deja de trei ori. Ultima data le-am umplut cu mozarella...auchhh...dar n-au apucat poza :P
Reteta este din revista Bucataria de azi, Retete, Aluaturi de tot felul, nr.10/2013.
Portii: 8-10
Preparare: 80'
Dificultate: mica
Ingrediente:
Pentru aluatul de paine:
550g faina,
1 cub drojdie de bere/1 plic drojdie uscata,
50ml ulei,
250ml apa calduta,
80ml iaurt,
1 lingurita zahar,
1 lingurita sare.
Pentru crusta:
60g unt,
6 catei de usturoi,
busuioc bio Kotanyi,
sare.
Mod de preparare:
1. Dizolva drojdia intr-un bol impreuna cu zaharul si 100ml apa calduta.. Amesteca si lasa la cald 15 minute.
Eu am folosit 1 plic de drojdie uscata de la Coseli.
2. Cerne faina intr-un vas si adauga treptat uleiul, maiaua, iaurtul, restul de apa calduta, iar dupa ce aluatul a capatat consistenta, pune si sarea.
Aici am folosit iaurt grecesc, dar merge si cu Activia Danone, de exemplu, ca asta am avut ultima data si au iesit la fel de bune ;-)
3. Framanta vartos pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Acopera si lasa la crescut o jumatate de ora,
la cald. Am uns bolul cu ulei aromat ;-)
Imparte aluatul in 8-10 parti si da-le forma rotunda de painici.
Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le la crescut 30 de minute.
4. Intre timp, freaca untul moale cu usturoiul zdrobit,-in revista zicea de 3 catei, eu am pus 6 :P
frunze de busuioc-am folosit uscat, bio, de la Kotanyi- si un praf de sare.
Folositi grunjoasa. eu asa am facut ;-)
Cresteaza pe mijloc painicile
si pune amestecul de unt. Aici e prima tura cand am folosit 120g unt-prea muuuuult!!!
Da tava la cuptor
si rumeneste-le dupa plac, in jur de 20-25 de minute, foc mediu-160-180 de grade C.
Pufoase, pufoase
Vreau sa va spun ca prima data cand am facut aceste painici, am folosit 120g unt, ca asa scria in reteta. Pacat de unt, ca mi s-a umplut hartia de copt...dar, totusi, painicile au avut un "fund" foarte crocant!! :P