Pâinici Cu Praf De Copt
Sursa Pâinici cu praf de copt
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta rapida, (dintr-o Carticica Practica), de folos cand painea din casa e pe terminate, drojdia lipseste si magazinele sunt inchise :))

De asemenea, o reteta in ton cu Provocarea lunii iunie "Dulce Romanie".

Ingrediente:
250 g iaurt, 1 ou,280 g faina, 1 plic praf de copt,
1 lingurita sare, 1 lingurita zahar,seminte de susan, mac, floarea soarelui, chimen...
Cernem faina intr-un castron, impreuna cu praful de copt, iar in mijloc punem oul batut cu sarea, zaharul si iaurtul. Amestecam pana obtinem un aluat moale, omogen.Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cu lingura gramajoare de aluat la distanta de 3-4 cm unele de altele. Presaram seminte deasupra. (Hartia mea de copt e usor maronie, pentru ca abia la a doua tura de copt mi-am dat seama ca nu facusem poze :))

Coacem la foc mijlociu 15-20 de minute. Se pastreaza bine invelite in prosop de bucatarie.
