Painici Cu Busuioc, Patrunjel Si Oregano
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragii mei, mi-era dor de painea facuta in casa, cu un gust unic si foarte savuroasa. Stiu ca si voua va este, asa ca va ajut cu o reteta buna de tot :)
PAINICI CU BUSUIOC, PATRUNJEL SI OREGANO (timp de preparare: 1 ora si 20 min.)
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
- o ceasca de apa;
- 2 linguri unt;
- 1 ou la temperatura camerei;
- 3 * 1/4 cana faina
- 2 linguri de busuioc proaspat, tocat;
- 1 lingura patrunjel proaspat, tocat;
- 1 lingurita oregano, uscat;
- 1/4 ceasca de zagar;
- 1 lingurita de sare;
- 3 lingurite drojdie uscata;
Amesteca toate ingredientele intr-un castron, pana devine un aluat omogen. Imparte aluatul in 15 bucati si fa din fiecare bucata cate o biluta.. Pune bilutele intr-o tava de yena, unge-le cu unt si acopera-le cu un servet timp de 30-40 minute ca sa creasca.
Dupa aceste minute baga tava la cuptor pentru 10-15 minute, pana cand painicile devin aurii.
Mi se par foarte potrivite pentru diverse salate, deoarece au o aroma speciala de busuioc, patrunjel si oregano.
Pofta buna!