Painica Fantezie
articol scris de klausburger.blogspot blog klausburger.blogspot.com
1 lingurita lapte praf
1 pachetel de drojdie putin piper alb (dupa gust)
apa calduta cat incape pentru a prepara un aluat potrivit de moale (il puteti framanta direct in masina de facut paine).
Pentru umplutura:
100 gr salam de Sibiu, sau orice alt salam picant
cateva bucati de masline
Si iata-ma din nou. Ieri m-a atras ideea de a ma juca cu painea, mai ales pentru zile ca astea cand trebuie sa ma impart in prea multe locuri si joburi si nu am timp sa ma opresc sa mananc, iar muncind simt doar cum foamea ma ameteste. O idee perfecta pentru astfel de zile, dar si pentru "picnic" (sic!), un soi de aliment complex si satios este painica pe care am facut-o azi. Poate va place ideea. Cand o serviti calda sau rece adaugati-i rosii proaspete, sau o salata cu mozzarella, rosii, ruccola, sau ce alta salata va place. E minunata, ieftina si rapida si foarte frumoasa ca aspect.
Mod de preparare:
Tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara, ca pentru cozonac. Taiati hartia la colturi, pe oblic, asa cum se vede in colaj. Intindeti foaia de aluat pe masa tapetata cu faina, pe mijloc claditi feliute de salam si masline.
Apoi taiati pe margini aluatul in fasii de 3-4 cm, indoiti capetele aluatului inspre inauntru apoi claditi fasiile de aluat una peste alta, avand grija ca din loc in loc sa ramana la suprafata o maslina. Lasati la dospit pentru 30 de minute, la caldura, sau pana isi dubleaza volumul, apoi ungeti cu un ou batut pe de-asupra si dati la cuptor pana se rumeneste.
La final, veti obtine o painica picanta, exotica, pufoasa si nemaipomenit de consistenta si de gustoasa. Merge de minune sa o serviti la micul dejun, la picnic, sa o luati la pachet in zilele aglomerate, sau pur si simplu sa va amuzati servind-o pe platourile de aperitive.
Pofta buna!
Reteta recomandata de klausburger.blogspot.com