Paine"floare" Cu Tarate Si Seminte
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Autor:Lia Maria
Timp de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
200ml apa
60 ml ulei de floarea soarelui
400g faina alba
100g tarate de grau
½ lingurita sare
½ lingurita zahar
10g drojdie uscata
Pt deasupra:
1 ou
50ml lapte
1 lingurita seminte de floarea soarelui
1 lingurita seminte in
1 lingurita seminte de dovleac
1 lingurita seminte de susan
Mod de preparare:
Amestecam faina cu taratele, adaugam la mijloc putina apa calduta, punem drojdia si zaharul si lasam cam 15 minute, apoi adaugam ingredientele ramase si framantam cam 20-30’, dupa care acoperim cu un prosop si lasam la loc caldut sa creasca aluatul cam 1h. Eu am folosit masina de paine, am pus ingredientele in ordinea enumerata si dupa 90’ am avut aluatul si framantat si gata crescut.
Intre timp pregatim o tava rotunda, pe care o tapetam cu hartie de copt.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru, unsa in prealabil cu putin ulei si impartim aluatul in 18 bucati. Fiecare bucata de aluat o modelam pe masa de lucru dand-ui o forma sferica de mingiuta si o asezam in tava, incepand din centru. Procedam la fel cu tot aluatul pana umplem tava. Lasam la crescut in tava, inca 30’. Intre timp batem bine oul cu laptele si cand painica s-a umflat si a ocupat toata suprafata tavii, o ungem cu amestecul de ou/lapte si presaram pe fiecare bucatica, seminte dupa dorinta.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45’ la foc mediu. Spre final, mirosul inbietor de paine proaspata, ne va instiinta ca painica este gata pentru savurat!
Pofta buna!
Intre timp pregatim o tava rotunda, pe care o tapetam cu hartie de copt.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru, unsa in prealabil cu putin ulei si impartim aluatul in 18 bucati. Fiecare bucata de aluat o modelam pe masa de lucru dand-ui o forma sferica de mingiuta si o asezam in tava, incepand din centru. Procedam la fel cu tot aluatul pana umplem tava. Lasam la crescut in tava, inca 30’. Intre timp batem bine oul cu laptele si cand painica s-a umflat si a ocupat toata suprafata tavii, o ungem cu amestecul de ou/lapte si presaram pe fiecare bucatica, seminte dupa dorinta.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45’ la foc mediu. Spre final, mirosul inbietor de paine proaspata, ne va instiinta ca painica este gata pentru savurat!
Pofta buna!