Painea Fermierului
Sursa Painea fermierului

articol scris de miha blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Avem nevoie de:
* 320 ml apa
* 120 g faina integrala
* 100 g faina de secara
* 250 g faina alba
* 2 linguri ulei de masline
* 2 lingurite drosjdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
Punem ingredientele in cuva masinii de paine in urmatoarea ordine: apa, sare
?i zahar.
Apoi adaugam faina ?i drojdia uscata.
Selectam programul de framantare+dospire.
La sfarsitul programului, oprim masina, scoatem aluatul pe masa bine infainata.
Ii dam forma rotunda si crestam cu un cutit bine ascutit pe mjiloc.
Punem painea intr-un loc caldut, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pana isi dubleaza volumul.

Dam la cuptor pentru jumatate de ora.
