Paine Umpluta
Sursa Paine umpluta
articol scris de miha blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca nu am tava mare de aragaz, mi-a ramas o buna bucata de aluat de la Focaccia alla genovese. Astfel ca am hotarat sa pun in practica painea celor de la Good Food, paine care mi s-a parut a fi foarte apetisanta. Si chiar este. :))
# 230 g faina alba
# 15 ml ulei de masline
# 150 ml apa calduta
# 1 lingurita zahar
# 1 lingurita sare
# 1 lingurita drojdie uscata
# Pentru umplutura:
# masline
# cascaval
# sunca de pui
Aluatul se prepara la masina de paine, amestecand mai intai ingredientele lichide, apoi pe cele solide. Se lasa la dospit 1 ora.
Aluatul se intinde pe masa unsa cu putin ulei, iar deasupra pe 2/3 din suprafata foii se presara ingredientele pentru umplutura taiate marunt.
Se ruleaza, iar ruloul obtinut se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se mai lasa la crescut 20 de minute, apoi se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.
Cand am scos-o din cuptor am uns-o cu putin ulei de masline.