Paine Tigru
Sursa Paine tigru
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Janet
-500 gr faina
- 10 gr drojdie proaspata
-0 lingura de ulei de masline
-200 ml apa
-1\2 lingurita de sare
Ingrediente pentru crusta:
-115 gr faina de orez
-5 gr drojdie proaspata
-110 ml apa
-un praf de sare
-o lingurita de zahar
-o lingurita de ulei
Mod de lucru:
Pentru paine se poate folosi orice aluat dorim.Dupa ce am facut aluatul,l-am lasat la dospit pana se-a dublat volumul,apoi l-am impartit in doua si am facut doua chifle.
Le dam apoi la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 30-35 de min.Cand crusta s-a rumenit si chiflele au fost gata.Am fost foarte incantata de rezultat!Este o paine aspectoasa si cu o crusta crocanta.
Cu siguranta va veti impresiona ospetii!Eu am folosit paine pentru concursul"Bucatar real".