contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Tigru

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Made by Janet




Ingrediente pentru aluatul de paine:
-500 gr faina
- 10 gr drojdie proaspata
-0 lingura de ulei de masline
-200 ml apa
-1\2 lingurita de sare
Ingrediente pentru crusta:
-115 gr faina de orez
-5 gr drojdie proaspata
-110 ml apa
-un praf de sare
-o lingurita de zahar
-o lingurita  de ulei

Mod de lucru:
Pentru paine se poate folosi orice aluat dorim.Dupa ce am facut aluatul,l-am lasat la dospit pana se-a dublat volumul,apoi l-am impartit in doua si am facut doua chifle.


Le-am pus iarasi la crescut si intre timp am facut crusta.Intr-un vas am pus praful de sare amestecat cu  faina de orez(eu am facut-o in casa,am spalat bine,bine orezul,l-am intins pe o tava si am pus la cuptorul incins,cu focul stins si cu usa intredeschisa,pana s-a uscat.Apoi l-am macinat cu masina de cafea.Am cernut cu o sita mai deasa si asa am obtinut faina de orez.),am facut o adancitura si am adaugat uleiul.Drojdia am frecat-o cu zaharul si am adaugat apa peste.Tot continutul,l-am pus peste faina din vas si am amestecat bine cu o lingura.





Trebuie sa iasa un aluat mai subtire.Il lasam sa se odihneasca 15 minute,timp in care si chiflele mele au crescut.Cu aluatul din faina de orez,ungem chiflele pe deasupra,intr-un strat mai grosut.

Le dam apoi la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 30-35 de min.Cand crusta s-a rumenit si chiflele au fost gata.Am fost foarte incantata de rezultat!Este o paine aspectoasa si cu o crusta crocanta.
Cu siguranta va veti impresiona ospetii!Eu am folosit paine pentru concursul"Bucatar real".