Paine Sarbeasca
Sursa Paine sarbeasca
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Painea aceasta e de efect si e foarte gustoasa, in mod special mi-a placut crusta ei crocanta si aromata, o doza de placere :D
Reteta o am de la o prietena de pe bucataras Nadina Simona Dragomir care s-a impartit cu reteta, ii multumesc mult, vizitati si blogul ei, e o gospodina pasionata cu multe retete savuroase !
Va dau ingredientele pentru o tava de 26 cm eu am facut-o mai mica si am micsorat cantitatea am facut din 3 parti intr-o tava de 20 cm si am facut doar 8 discuri, in original sunt 12 :)
Ingrediente:
- pentru o tava de 26 cm
- 250 ml. lapte
- 450 gr. faina alba
- 2 linguri tarate
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar (eu am folosit brun)
- 20 gr. drojdie proaspata
- 100 gr. unt topit
- 1 galbenus pentru uns painea
- 2 lingurite susan pentru presarat
Mod de preparare:
- Cerneti faina, o amestecati cu sarea si taratea si turnati in centrul fainii laptele caldut cu drojdia dizolvata in el si cu 1 lingurita de zahar.
- Incorporati lichidul in faina cu miscari circulare cu ajutorul unei spatule din centru spre margini pana optineti o biluta care se poate lucra cu mainile, adunati bine aluatul il framantati cam 5 minute si il puneti intr-un vas acoperit la loc cald circa 1 ora.
- Dupa ce a crescut aluatul, il impartiti in 12 bilute cu dimensiuni egale, le intindeti in discuri cu diametrul de 12~15 cm., inmuiati fiecare disc de aluat in vasul cu unt topit sa se acopere cu unt din toate partile si le suprapuneti pe rand in tava unsa cu putin ulei.
- Ungeti painea cu galbenusul de ou si presarati-o cu seminte de susan, o coaceti in cuptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius 35 de minute.
Pofta buna si succes la gatit, nu ratati reteta e minunata :)