Pâine Rapidă
articol scris de JustLoveCookin blog ana-maria-ciolacu.blogspot.com
Scroll down for the english version
Revin după aproape două săptămâni de pauză, timp în care am petrecut Paştele Catolic, cel Ortodox, plus o reuniune între best friends după un an în care nu ne-am văzut deloc. Partea cea mai frumoasă e că şi atunci când ne-am văzut după 5 ani am reluat exact de unde rămăsesem, după un rezumat al timpului în care am fost departe. Ne cunoaştem de când aveam 8-9 ani, şi am crescut împreună, "prietenie" e un cuvânt mult prea simplu pentru a explica relaţia noastră… Deja mi-e tare dor de voi, abia aştept să ne revedem ! Voi ce credeţi despre prietenia la distanţă? Că întâlnirile dese sunt cheia marilor succese *__*, deci necesare pentru a menţine acelaşi raport, sau credeţi ca şi mine că e de-ajuns să fii legat de o sinceră iubire, care nu te lasă să te schimbi niciodată ?
Si acum să va spun povestea unei pâini rapide şi bune, care în două ore e pe masă, alveolată şi crocantă, cu un miez uşor umed şi moale. Ieri m-am trezit că e Duminică şi că nu am pâine în casă. Aş fi avut mai multe variante de pâine rapidă, cu bicarbonat, lipii, bat bot, scones, etc. Dar aveam chef de o pâine specială. După cum bine ştiţi, pâinea mea preferată este No knead bread aka Pâine care nu necesită frământare, cu al cărei aluat am făcut cele mai bune pizza, pide, focaccia şi evident, pâine. Dar cum pentru asta trebuia să aştept cel puţin 8 ore să crească în frigider, am mărit puţin gradul de hidratare, am copt-o nu intr-o oala cu capac, ci în tava cuptorului, şi am introdus şi niste aburi. Nu o să va vină să credeţi ce pâine bună aţi reuşit să faceţi într-un timp atat de scurt, folosind doar un caston şi o furculiţă, fără ca nici măcar să frământaţi o secundă.
Ingrediente:
500 g făină
370 ml apă
13 g drojdie proaspătă
1 linguriţă zahăr
2 linguriţe rase de sare
Mod de preparare:
Amestecăm făina cu sarea.
Dizolvăm zahărul şi drojdia în apă uşor călduţă.
Turnăm peste făină şi amestecăm cu o furculiţă.
Presărăm puţină făină, acoperim şi lăsăm la crescut 1,5 ore.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă, iar deasupra presărăm făină.
Dupa 1,5 ore, răsturnăm uşor aluatul in tava.
Fără să-l dezumflăm prea tare, îl împărţim în 3 părţi egale.
Le dăm o formă lunguiaţă, apoi le coacem la 240°C timp de 25-30 min.
Inainte de a pune tava in cuptor, punem un vas cu apa pe care il vom scoate dupa primele 10 minute de coacere.
Când sunt usor rumenite, le scoatem si le lăsăm la răcit.
Quick bread
Ingredients:
4 1/2 cups ap flour
1 1/2 cup warm water
0,45 oz fresh yeast
2 teaspoons salt
1 teaspoon sugar
Preparation:
Mix flour and salt, then dissolve the sugar and yeast in 1 1/2 cups of warm water.
Add the dissolved yeast to the flour, and stir using a fork.
Sprinkle the dough with some flour, then cover the bowl and let rise for 1,5 h.
Gently transfer the dough to a floured parchment paper then divide it in 3 equal parts.
First of putting the tray into the oven, pour some water in a pan and let it heat.
Put the tray in. 10 minutes after the bread is in, remove the pan of water.
Bake for 25-30 min at 250°C, until golden brown.
Enjoy !