Paine "floare" Cu Tarate Si Seminte
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sanatoasa si hranitoare cu aspect de primavara !
Timp de pregatire : 150'
Ingrediente:
200ml apa
60ml ulei
400g faina alba
100g tarate de grau
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
10g drojdie uscata
Pt deasupra:
1 ou
50ml lapte
1 lingurita semente de floarea soarelui
1 lingurita seminte de in
1 lingurita seminte de dovleac
1 lingurita seminte de susan
Mod de preparare:
Amestecam faina cu taratele, adaugam la mijloc putina apa calduta, punem drojdia si zaharul si lasam cam 15', apoi adaugam ingredientele ramase si framantam aluatul cam 20-30', dupa care acoperim cu un prosop si lasam la dospit cam 1h. Eu am folosit masina de paine, am pus ingredientele in ordinea enumerata si dupa 90' am avut aluatul framantat si gata crescut, numai bun de lucrat.
Intre timp pregatim o tava rotunda, pe care o tapetam cu hartie de copt sau o ungem cu ulei.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru, unsa in prealabil cu putin ulei si impartim aluatul in 18 bucatele. Fiecare bucata de aluat o modelam pe masa de lucru dand-ui o forma sferica de mingiuta si o asezam in tava, incepand din centru. Procedam la fel cu toate mingiutele pana se umple tava. Lasam la crescut in tava inca 30'.
Intre timp batem bine, oul cu laptele si cand painica a crescut, ungem fiecare mingiuta cu amestecul de ou-lapte si presaram pe fiecare seminte la alegere.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45' la foc mediu. Spre final, mirosul inbietor de paine proaspata, ne va instiinta ca painica este gata pentru savurat !
Pofta buna!
Timp de pregatire : 150'
Ingrediente:
200ml apa
60ml ulei
400g faina alba
100g tarate de grau
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
10g drojdie uscata
Pt deasupra:
1 ou
50ml lapte
1 lingurita semente de floarea soarelui
1 lingurita seminte de in
1 lingurita seminte de dovleac
1 lingurita seminte de susan
Mod de preparare:
Amestecam faina cu taratele, adaugam la mijloc putina apa calduta, punem drojdia si zaharul si lasam cam 15', apoi adaugam ingredientele ramase si framantam aluatul cam 20-30', dupa care acoperim cu un prosop si lasam la dospit cam 1h. Eu am folosit masina de paine, am pus ingredientele in ordinea enumerata si dupa 90' am avut aluatul framantat si gata crescut, numai bun de lucrat.
Intre timp pregatim o tava rotunda, pe care o tapetam cu hartie de copt sau o ungem cu ulei.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru, unsa in prealabil cu putin ulei si impartim aluatul in 18 bucatele. Fiecare bucata de aluat o modelam pe masa de lucru dand-ui o forma sferica de mingiuta si o asezam in tava, incepand din centru. Procedam la fel cu toate mingiutele pana se umple tava. Lasam la crescut in tava inca 30'.
Intre timp batem bine, oul cu laptele si cand painica a crescut, ungem fiecare mingiuta cu amestecul de ou-lapte si presaram pe fiecare seminte la alegere.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45' la foc mediu. Spre final, mirosul inbietor de paine proaspata, ne va instiinta ca painica este gata pentru savurat !
Pofta buna!