contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Pufoasa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  V-am aratat AICI ce am facut cu painea asta extrem de gustoasa, insa azi va prezint reteta ei. O paine de casa extrem de pufoasa. :)


    Ingrediente (pentru 2 paini)
  • 1 kg faina alba
  • 30 g drojdie proaspata (budafok am folosit eu)
  • 600 ml apa calduta
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • 80 ml ulei nerafinat de floarea soarelui

    Cum procedam:
1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 300 ml apa. Avem grija sa faramam drojdia bine, ca sa se dizolve. Lasam vasul, acoperit, la dospit 15-20 minute.
2.  Cand maiaua a crescut punem restul de apa si framantam energic, pana incorporam toata faina.
3.  Turnam uleiul si sarea si framantam 5-10 minute, adaugam si jumatate de cana de faina si framantam pana cand aluatul se desprinde de vas. Lasam aluatul la dospit 1ora, o ora si 30 minute, acoperit cu un prosop.
4. Dupa ce a dospit, impartim aluatul in doua tapetam blatul de lucru cu faina ramasa si modelam doua paini. Le punem in tavi tapetate cu hartie de copt, le crestam si le lasam acoperite cu un prosop la dospit (10 min).
5. Introducem painile in cuptorul princalzit la 190 grade celsius pentru 45-55 minute, pe raftul din mijloc. Totodata punem in cuptor, jos, un vas cu apa, ca painea sa nu se usuce.
Enjoy!