Paine Pentru Sandwich
articol scris de cegatesc blog cegatesc.eu
Reteta o am din cartea de retete a masinii mele de paine, o Moulinex. Am facut-o si rasfacut-o de multe ori, e painea noastra preferata si e reteta pentru care m-am reintors la masina de paine.
Deci, in ordinea in care se pun in masina:
325 ml lapte
2 linguri de ulei
2 linguri zahar (masurate cu lingura de la masina)
2 lingurite sare
600 gr faina Grania verde (o faina care da un rezultat spectaculos)
1 lingurita jumate de drojdie uscata
Se alege programul de paine alba, coaja mai putin bronzata (3 ore si 20 de minute la mine) se scoate din masina, eu o mai las in cuva 10 minute, dupa care o scot si astept sa se raceasca (cand am rabdare)
Ingredientele:
Asa arata dupa o ora:
Dospita:
Coapta:
Textura (coaja crocanta, dar nu suparator de uscata, tocmai buna pentru sandwich, iar miezul moale si pufos)
Se pastreaza lejer 2 zile (asta daca ramane ) Gustul e puternic, si dupa cum ii spune si numele, este grozava la sandwichuri (si mult mai sanatoasa decat ce se gaseste in comert). Pofta buna!