contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Pentru Sandwich Cu Seminte Chia / Pan Tierno Con Semillas Chía

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 Bună prieteni 
 Nu știu dacă v-ați dat seama, dar în general mie nu-mi place să fac abuz de lactate și ouă, iar când pregătesc ceva cu aceste două ingrediente nu pot spune că le consum cu inima împăcată. Știu că sunt două ingrediente care nu sunt foarte sănătoase, știu, au propietatile lor, dar științific s-a demonstrat că dacă consumăm pe termen lung dăunează sănătăți. Laptele e unul dintre alimentele care produce cele mai multe alergii, și în loc să ne alimenteze oasele cu calciu ne fură calciul din oase, știu că  e de necrezut, dar s-a dovedit că laptele pentru a fi digerat se folosește foarte mult calciu pentru al face compatibil cu organismul nostru. 
 Ouăle ar fi foarte bune și sănătoase dacă le-am obține de la găinile noastre, găinile de la ferme trăiesc în condiții inumane, iar găinile au nevoie de foarte mult tratament pentru a supraviețui. Va spun doar atât, viața unei găini de ferme e lungă de o luna, numai atât! Iar găinile de la țara știm că trăiesc ani de zile! În legătură cu ouăle, va recomand, dacă cumpărați din comerț, încercați să folosiți cele care începe seria cu numărul 0 sau maxim numărul 1. Și dacă totuși consumăm lactate și ouă, recomand să le consumăm cu moderație...


  Hola amig@s
  No sé si os habéis dado cuenta, pero en general no me gusta abuzar de lácteos y de huevos, y cuando preparo algo con estos dos ingredientes, les puedo decir que no lo consumo con un ánimo muy bueno. Sé que son dos productos que no son muy sanos, sé que tiene sus propiedades, pero se ha demostrado científicamente que consumiéndolos a lo largo afecta nuestra salud. La leche es uno de los productos que más alergias provoca, en cambio en vez de alimentar nuestros huesos con calcio, nos roba calcio, por el simple hecho para hacer la lactosa compatible con nuestro organismo se gasta mucho calcio en el proceso de asimilación.
  Los huevos serían muy buenos y saludables si los tendríamos de una muy buena fuente, por ejemplo si teníamos nosotros nuestras gallinas, cosa que es casi imposible en una ciudad como Madrid. Las gallinas de las granjas viven en unas condiciones inhumanas, la vida de una gallina es de un mes, imaginaos, en un mes crecer, y dar huevos también! Y en esta corta vida les meten todo el tiempo medicamentos para que pueda sobrevivir en las condiciones que viven... Si debemos comprar huevos, recomiendo que compren, huevos en el cual el sello empieza con el número 0, o por lo menos con el número 1, pero nunca los que empiezan con el numero3. Y sí consumimos lácteos y huevos, pues consumir con moderación...
 În încercarea mea de a face o pâinică, pufoasă, cu miezul satinat, cum au pâinile la care se adaugă lapte și ouă, am descoperit această rețetă! E o rețetă inventată de mine, doar formula am luat-o de la cealaltă rețetă. În loc să folosesc grăsime de lactate, am folosit smântână pentru frișcă de soia, iar în loc de ouă am folosit semințele chia. Eu știam că semințele de în râșnite se pot folosi ca înlocuitor de ou, dar m-am gândit că chia ar pute fi și mai bune. Când se combină cu apa au aceas reacție ca și semințele de in, așa că m-am pus pe treabă și a ieșit acesta pâinică delicioasă. Semințele nu aportează gust la pâine, poate doar puțin la crustă, dar e un gust bun.
 Propietatile semințelor chia: 
 Fibră.......................100% mai mult decât orice cereal.
 Calciu.......................................500% mai mult decât laptele.
 Magnesiu.................................1400 % mai mult decât brocoli.
 Fosforo...........................800% mai mult decât laptele integral.
 Omega - 3.....................700% mai mult decât salmonul oceanic.
 Potasiu.....................................100% mai mult decât bananele.
 Fier.............................................30% mai mult decât inul.
En mi intento de hacer pan tierno, con la miga esponjosa, como tiene los panes en los cual se añade lácteos y huevos, he descubierto esta receta! Es una receta inventada de mí, solo la formula no me pertenece, puede ver la fuente en la otra receta de pan tierno. En vez de utilizar grasa de lácteos, he utilizado nata de soja, y en vez de los huevos he añadido semillas chía. Yo sabía que las semillas de lino molida es un buen sustituto de los huevos y he visto que las semillas chía tiene la misma reacción en cuanto tiene contacto con el agua, así que he pensado que sería una idea estupenda si sale bien, porque así sube muchísimo el valor nutritivo, además siendo hecho solo con harina blanca, poniendo semillas chía la enriquecemos con fibra y ni lo notamos! Las semillas chía no aporta sabor, solo en la corteza notamos un poco el sabor de las semillas, pero está muy rico!
Propiedades de las semillas chía:
Fibra.......................100% más que cualquier cereal en hojas.
Calcio.......................................500% más que la leche. 
Magnesio.................................1400 % más que el brócoli.
Fósforo...........................800% más que la leche completa. 
Omega - 3.....................700% más que el salmón atlántico.
Potasio.....................................100% más que el plátano.
Hierro.............................................30% más que el lino.
Aquí hay otro artículo sobre las semillas chía.
 Perfilul pâini: 
 - pre-fermento 12h de fermentare
 - amestecat și autoliza 30 min
 - frământat-mixat 15-20 min, dacă se frământă manual 20-30 min
 - prima fermentare 2 ore mediu ambient + 15h la frigider
 - pre-formă, odihnă și dat forma finală 1h:5min
 - a doua fermentare 6h
 - coacere, 45 min la 180ºC
 Ingrediente pentru o pâini de 1kg:
 Pre-ferment:
 26 gr drojdie naturală activă
 44 gr apă
 82 gr făină T550 sau T650
 -------------------
 406 gr făină T550 sau T650
 200 gr apa
 100 gr frișcă de soia
 20 gr ulei de măsline virgin extra
 60 gr miere
 7 gr semințe chia
 4 gr sare
 + pentru un pe deasupra, miere diluata cu puțină apa


El perfil del pan:
- pre-fermento, 12h de fermentación
- mezclar y autolisis 30 min
- amasar con el robot 15-20 min, amasar manual 20-30 min
- primera fermentación 2 horas a medio ambiente + 15h en el frigorífico
- pre-forma, descanso y dar forma fínala 1h:5min
- segunda fermentación 6h
- hornear 45 min a 180ºC


Ingredientes para un pan de 1kg:
Pre-fermento:
26 gr masa madre activa
44 gr agua
82 gr harina de fuerza
-------------------
406 gr harina de fuerza
200 gr agua
100 gr nata de soja para batir
20 gr aceite de oliva virgen extra
60 gr miel
7 gr semillas chía
4 gr sal
+ para pincelar por encima, miel diluida con un poco de agua

 nota: aluatul e un aluat foarte moale, dar nu va îngrijorati, semintele chia va face minuni cu el.
1. Pre-fermento. Amestecăm ingredientele de la ferment și le frământăm bine, se lasă acoperit 12 ore să fermenteze la mediu ambient.
 2. Amestecat, autolize și frământat. Amestecăm pre-fermentul cu lichidele (lichidele trebuie să fie la o temperatură 30ºC), adăugăm restul de ingrediente și frământăm-mixam timp de 15-20 min. Dacă frământăm manual, trebuie frământat în metoda franceză timp de 30 min. Aici aveți un video despre cum trebuie frământat.
 3. Prima fermentare. Se lasă într-o caserolă unsă cu ulei timp de 2h. După cele două ore facem un set de falduri în acelas vas unde e aluatul și introducem caserola în frigider pentru 15h.
nota: la masa es una masa con mucho líquido, pero no se asuste, las semillas chía va hacer milagros con la masa.
1. Pre-ferment. Mezclar los ingredientes del pre-fermento, amasar un poco cubrir y dejar fermentar 12h a medio ambiente.
2. Mezclar, autolisis y amasar. Mezclamos el pre-fermento con los líquidos (los líquidos tienen que tener una temperatura de 30ºC), añadimos el resto de ingredientes y amasamos 15-20 min con el robot. Si amasamos a mano, hay que amasar en el modo francés 30 min. Aquí tienen un video sobre cómo hay que amasar.
3 Primera fermentación. Se pone la masa en un taper engrasado 2h, después hacemos los dobles cubrimos bien e introducimos en el frigorífico por 15h.


 4. Pre-formă, forma finală și prima fermentare. Imediat cum am scos aluatul din frigider, pe o suprafață înfăinată îl împărțim în patru părți egale, le dăm o pre-formă rotundă și acoperim cu un prosop umed, lăsăm pentru adihnă 1h. Modelăm aluatul după cum arăt aici, punem în tava unsă cu ulei, acoperim cu un prosop umed și lăsăm să fermenteze 5h-6h.
 5. Coacerea și răcirea. Înainte de a introduce pâinea în cuptor îl încălzim la 180ºC, introducem pâinea și coacem 45min-50min. Odată coaptă ungem pâinea cu amestecul de miere și apă o mai lăsăm 5 min în formă, după care scoatem pâinea și  o lăsăm pe un grătar să se răcească acoperta cu un prosop.
4. Pre-forma, forma final y primera fermentación. En cuanto sacamos la masa del frigorífico, sobre una superficie enharinada dividimos la masa en cuatro parte iguales, las boleamos un poco, cubrimos con un paño húmedo y dejamos descansar 1h. Le damos la forma final a la masa según enseño aquí, ponemos la masa en un molde engrasado, cubrimos con un paño húmedo y dejamos fermentar 5h-6h.
5. Hornear y enfriar. Antes de introducir el pan e n el horno hay que precalentar el horno a 180ºC,  introducimos el pan y dejamos que hornee 45min-50min. Una vez horneado pincelamos el pan con la mezcla de miel y agua, dejamos 5 min en el molde y después desmoldamos, dejamos sobre una rejilla que acabe de enfriarse cubierto con un paño.