Paine Neagra Cu Chimen
Sursa Paine neagra cu chimen
articol scris de reteteveg.blogspot.c blog reteteveg.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 1 kg faina neagra
- 50 g drojdie
- 2 pahare sifon
- 1 plic praf de copt
- 2-3 lg ulei masline
- 1 lg chimen
- 1 lingurita salvie
- sare
Mod de preparare:
Se pune drojdia in apa si se amesteca. Faina se intinde intr-un castron mare si se fac adancituri. In adancituri se pune uleiul, chimenul, salvia, sarea si praful de copt. Se framanta bine coca si se lasa la dospit 40 minute.
Apoi se pune in tava si se mai lasa la dospit inca 30-40 minute. Inainte de a se pune in cuptorul incins se unge cu ulei si se presara chimen.
Se coace 30-40 minute. Se incearca cu un betisor, daca nu se ia coca pe el inseamna ca e facuta si se poate scoate din cuptor.