Paine Mediteraneana (raw Vegan)
articol scris de RawVeganJoy blog rawveganjoy
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 1 cana pulpa de nuca (rezulatata de la lapte)
- 1 cana pulpa de migdale (rezultata de la lapte)
- 1/4 cana seminte de in, hidratate 30 min in 1/2 cana apa de izvor
- 1/2 cana faina din seminte de in
- 1/4 cana faina de nuca de macadamia
- 1/4 cana faina de migdale
- 1/2 cana faina din grau germinat, deshidratat si macinat
- 1 cana faina de hrisca
- 3 cani pulpa de morcov (rezultata de la suc)
- 3 cani pulpa de dovlecel zucchini (rezulatat de la suc)
- 1/2 cana rosii deshidratate, hidratate 30 min in 3/4 cana apa de izvor
- 1/4 cana ardei capia deshidratat, macinat marunt
- 6 linguri ulei extra virgin de masline
- piper, dupa gust
- 1 lingura pulbere de usturoi
- sare de Himalaya, dupa gust
- 3 linguri oregano
- 1 lingura maghiran
- 1 lingura busuioc
Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se face un aluatcat mai uscat, dar elastic, din ele. (Mai putem adauga faina de hrisca daca este necesar). Se intinde o foaie de 5 mm grosime. Cu o forma de inox, taiem bucati mai mici si le punem in tavitele deshidratorului. Le lasam sa stea in deshidrator, aproximativ 10-15 ore, la 40 de garde C. Se pun in pungi si se pastreaza in frigider cateva saptamani