Paine Japoneza Cu Iaurt
articol scris de ceretetemaifacfetele blog ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com
, sare, 1 lingura lapte (sau smantana lichida) + 1/2 lingurita zahar pentru uns, seminte de mac si susan (optional)
Totul a inceput cu o jumatate de cutie de iaurt pe care il aveam prin frigider si nu mai aveam chef sa il mananc ca atare. M-am sucit eu m-am invartit ce sa fac cu el…
Puteam sa fac rapid niste gogosele cu iaurt dar nu prea imi ardea de prajeli…asa ca navigand aiurea pe net am dat peste o reteta japoneza de paininca cu iaurt pe blogul lui Totoro. Perfecta pentru iaurtul meu din frigider si mai ales pentru ca nici nu aveam paine in casa si mi-era lene sa ma duc sa cumpar :D
Am improvizat un pic si iata ce mi-a iesit…
Timp: ~2h
Portii: 3
Mod de preparare:
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus si lasam la dospit in jur de 30min.
Mi-am comandat deja masina de paine si abia astept sa o primesc si sa o pun pe ea sa framante si sa dospeasca aluaturile :P
Pana atunci am facut treaba asta manual…
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 6 si modelam bile cat un mar mai mic. Ungem si tapetam o tava rotunda sau o cratita si asezam bilutele dupa cum se vede.
Mai lasam la crescut 15-20min la loc cald timp in care incingem bine cuptorul la mediu 200°.
Ungem painica cu laptele amestecat cu zahar si preseram ceva seminte (mac si susan am avut eu), pentru aspect :P
Dam la cuptor si asteptam cu nerabdare 20-35min :)
N-am asteptat degeba la gura cuporului… a iesit o frumusete, nu mai zic de gust :D
A doua zi am mai pregatit o painica, nu de alta dar nu mergeau ardeii umpluti goi :P
Pofta buna!