contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pâine Italiană Crocantă Cu Tomate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cum ziceam, ieri am copt prima mea pâine. Şi în loc să experimentez una obişnuită, am dat de o reţetă cam fancyoasă, dar destul de interesantă. Aşa că dacă ai acces la următoarele ingrediente, îţi va ieşi ceva deosebit. Ai nevoie de:
* 500g făină (tip 1050)
* 1 linguriţă(rasă) de sare
* 1 lingură de zahăr
* 1 cub de drojdie proaspătă (20g)
* 6 linguri cremă (margarină) de gătit (Rama din-aia la sticluţe)
* 100g roşii uscate
* 50g seminţe de pin
* 100g brânză proaspăt rasă "Pecorino" (e un sortiment italienesc)

Într-un caston mare (adânc) amesteci făina, sarea, zahărul şi drojdia fărâmiţată. Adaugi margarina şi 250ml de apă călduţă. Frămânţi aluatul bine şi îl laşi la odihnit într-un loc cald timp de 45 de minute.
Roşiile se toacă, seminţele de pin se auresc într-o tigaie fără grăsime. Acestea împreună cu brânza rasă se amestecă în aluatul în dospire. Aluatul se acoperă cu un şervet şi se mai lasă 30 de minute la dospit.
Pe o suprafaţă dată cu faină se formează o pâine care se aşează într-o tavă cu hârtie de copt şi se mai lasă 30 de minute.
Între timp se încălzeşte cuptorul electric la 200 °C /cel cu aer fierbinte la 175 °C / foc moderat spre iute. Tava cu pâine se aşează pe al doilea rând de jos. Se coace timp de aproximativ 45 de minute.
Sfat: din aluat se pot forma 2-3 pâinici mai mici. Timpul de coacere scade la 15-30 de minute.