Paine Irlandeza
articol scris de cegatesc blog cegatesc.eu
Reteta este de inspiratie irlandeza, eu am plecat de la reteta pe care am gasit-o in cartea de bucate de la KitchenAid. Bon, deci cum ii spune si numele, este o paine care se face repede (10 minute pregatirea + 30 de minute coptul). Sa purcedem deci:
Ingrediente:
400 gr faina, 300 ml iaurt lichid (eu am avut iaurt de baut), 1 lgt sare, o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu.
Proces tehnologic:
0. Preincalziti cuptorul la 220 de grade
1. Se amesteca ingredientele uscate, apoi, continuand amestecarea, se toarna iaurtul
2. Se continua amestecarea pana se obtine un aluat omogen, care se desprinde de peretii vasului
3. Intr-un vas captusit cu hartie de copt, dati forma dorita aluatului, insa cu o grosime de 2.5 cm
4. Dati la cuptor pentru 15 minute, dupa care reduceti temperatura la 200 de grade si mai tineti 15 minute
5. Si…poftiti:
Si painica din seara asta: