Paine Intermediara Cu Seminte
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ca doar ce este mai placut decat sa simti in toata casa mirosul de paine?
Ingrediente:
400 g faina intermediara
100 g faina alba
1 lingurita sare
10 g drojdie proaspata
250 ml apa
5 linguri ulei masline
seminte floarea soarelui
seminte susan
seminte mac
ulei masline ptr tava
Mai inati am amestecat 50
ml apa calduta cu drojdia proaspata si am lasat 10 min sa creasca.
Faina alba si cea
intermediara am amestecat-o cu sarea si semintele,
...apoi am inceput sa
incorporez apa calduta, amestecand bine cu o lingura.
Am adaugat si maiaua,
...
apoi am inceput sa framant adaugand uleiul de masline.
Am framantat cca 10
minute, apoi am acoperit vasul in care am pus aluatul, cu o folie, si am lasat
la crescut 1 ora.
Dupa o ora aluatul si-a
dublat volumul.
Am format painica, pe care am pus-o intr-o tava usa cu ulei de
masline si tapetata cu hartie de copt, si am lasat-o la crescut 30 minute.
Cand si-a dublat volumul,
am udat painica cu pensula si am presarat seminte.
Am dat-o la cuptor ptr 40
minute, la 200 grade.
O bunatate, nu alta! Din pacate ptr ca era foarte mult soare, pozele nu au iesit foarte bine...