contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Integrala Cu Slanina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Timp de preparare : 4 ore

Dificultate : redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina integrala
  • 20 gr sare
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 600 ml apa calduta
  • 100 gr slanina, feliata

 

Preparare

  • Amesteca 100 ml apa calduta cu drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de apa calduta.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul  sa creasca timp e 45 minute, la temperatura camerei.
  • Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in  4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 45 minute.
  • Dupa ce au trecut cele 45 minute, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in jumatate.Inglobeaza in aluat feliile de slanina.Aseaza bucatile de aluat in forma  apoi lasa-l sa creasca inca 60 minute.
  • Incalzeste cuptorul la 200C si pune painea la copt pentru 1 ora (daca doresti poti sa pui in cuptor o tava in care se toarna 1 cana de apa si astfel painea nu se va intari prea mult). Dupa 1 ora, scoate painea din cuptor, periaz-o cu putina apa/lapte si mai da-o la cuptor inca 5-10 minte.Dupa ce s-a facut, scoate-o din cuptor, acoper-o un prosop si las-o sa transpire cateva minute.







Articol recomandat de lauradfood.blogspot.com