Paine Integrala Cu Slanina
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Timp de preparare : 4 ore
Dificultate : redusa
Ingrediente
- 1 kg faina integrala
- 20 gr sare
- 15 gr drojdie proaspata
- 600 ml apa calduta
- 100 gr slanina, feliata
Preparare
- Amesteca 100 ml apa calduta cu drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de apa calduta.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp e 45 minute, la temperatura camerei.
- Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 45 minute.
- Dupa ce au trecut cele 45 minute, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in jumatate.Inglobeaza in aluat feliile de slanina.Aseaza bucatile de aluat in forma apoi lasa-l sa creasca inca 60 minute.
- Incalzeste cuptorul la 200ᵒC si pune painea la copt pentru 1 ora (daca doresti poti sa pui in cuptor o tava in care se toarna 1 cana de apa si astfel painea nu se va intari prea mult). Dupa 1 ora, scoate painea din cuptor, periaz-o cu putina apa/lapte si mai da-o la cuptor inca 5-10 minte.Dupa ce s-a facut, scoate-o din cuptor, acoper-o un prosop si las-o sa transpire cateva minute.