Paine Impletita Si Colacei
articol scris de bucatareselevesele blog bucatareselevesele.blogspot.com nu mai doreste
Daca cumva aveti ocazia sa cumparati acest tip de faina eu v-o recomand .Este foarte buna si la un pret accesibil
Ingrediente
500 gr faina
un ou
25 gr drojdie
o lg zahar
250 ml lapte
½ lgt sare
un galbenus pentru uns
mac si susan
50 ml ulei
Faina cernuta se pune intr-un vas incapator.Se face un loc in ea in care adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si putin lapte cald formand maiaua.Dupa ce a crescut adaugam oul ,sarea si restul de lapte framantand aluatul pana ce devine elastic.Se adauga putin ulei si se framanta incontinuare pana ce se desprinde de pe vas.Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se imparte aluatul si se impleteste in diferite forme dupa bunul plac.
Eu am impletit painea in patru.Se unge cu ou dupa ce a crescut si se presara cu mac si susan.
Se coace la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos.
Pentru impletitura m-am inspirat din filmuletele Laurei Laurentiu.Multumesc!