Paine Impletita In Cinci
Sursa PAINE IMPLETITA IN CINCI

articol scris de nelusuru blog cumimiinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sursa de inspiratie este aceeasi ca la painea impletita in patru,tehnica I http://cuinabanateana.blogspot.com/2010/04/cum-se-impleteste-painea-in-4-dar-in-5.html
Aluatul folosit este acelasi ca aici.
Tehnica este urmatoarea:
-aluatul de imparte in 5 si se formeaza suluri egale si se aseaza ca in imagine
-aducem sulul din pozitia 5 in pozitia 3,sulul din prima pozitie in pozitia 3,si tot asa
Se lasa painea la crescut,se unge cu gslbenus si lapte,se pun seminte si se da la cuptor- incins la 200g,in primele 10 min.,apoi reducem temp. la 180g si coacem inca 25-30 minute,pana se rumeneste frumos.