Paine Hokkaido
Sursa Paine Hokkaido
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- 600 g faina
- 210 ml lapte+pentru uns
- 100 ml frisca naturala lichida
- 1 ou
- 30 g amidon porumb
- 80 g zahar
- 1 plic zahar vanilat de Bourbon
- 8 gr sare
- 1 plic drojdie uscata
- zahar brun pentru decor
Umpluturi
- nutela
- rahat taiat cuburi mici
Mod de preparare
1. Aluatul se poate prepara de mana sau la masina de paine, punand mai intai ingredientele lichide, apoi cele solide(drojdia la final). In cazul in care vreti sa-l faceti de mana amestecati mai intai laptele caldut cu zahar si drojdie, adaugati apoi oul, frisca, zaharul vanilat, faina, amidonul si sarea. Dupa ce ati framantat un aluat compact si elastic(sau masina l-a terminat de framantat) se lasa sa creasca cca o ora, acoperit cu un prosop curat.
2. Se modeleaza alutul in patru bile de marimi egale. Se intind cu ajutorul sucitorului in dreptunghiuri si se umplu dupa preferinta cu nutela sau rahat. Se ruleaza si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu celelalte mingiute.
3. Se lasa rulourile la dospit inca o ora intr-un loc caldut si ferit de curent. Se ung cu lapte si se presara cu zahar brun. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25 de minute. Se lasa sa se raceasca complet inainte de a le felia.
comentarii